За Мен

 

   Името ми е Пейо Хараламбов. Занимавам се повече от 15 години с паркет и паркетни услуги, имам опит с всякакви дървени     настилки-масивен паркет,екзотичен паркет,трислоен паркет, ламиниран паркет,дюшеме и т.н..
Ценя всеки клиент, който знае какво иска да получи и какво е готов да даде в замяна. Не винаги цената е определяща във взаимоотношенията клиент-майстор, важни са и човешките взаимоотношения, всеки да е доволен от свършената работа.

Как се процедира обикновено - провежда се разговор по телефона за състоянието на настилката (паркет, дюшеме, ламиниран паркет или др.), обсъждат се евентуалните паркетни услуги според това какво трябва да се постигне като краен резултат и какво е необходимо да се направи за целта.

В повечето случаи нещата се свеждат или до циклене на паркет и лакиране със съпътстващи услуги като притягане на паркета , фугиране и ремонт на первази или се пристъпва към пренареждане на паркета, което както вече е споменато в описанието на видовете паркетни услуги трябва да стане със залепване за пода или по добре да не се прави.

Така че е добре преди да се обадите да правите проучване за цени, да фиксирате параметрите на ремонта, тоест, видовете паркетни услуги, които искате да ви се извършат, така че да сте доволни от резултата.

Смея да твърдя че цените за труд са почти еднакви. Понякога трудът е включен в материала това от една страна е добре, придобива се обща представа за нещата, но какъв лак плащате, какво количество , не е ясно. Според мен най-добре е, или клиентът консултиран от майстора сам да си купи материалите ( лак,лепило,фугираща смес ) или да се договорят количествата които се включват в комплексната цена.

В повечето случаи качеството зависи не само от вида, но и от количеството на вложените материали.

В каква последователност да протече ремонта така че да не се поврежда вече направеното преди това:
  Започва се с грубите и мокри процеси-смяна на дограма, сваляне на тапети, шпакловка, грундиране на стени и латексиране на таван,пренареждане на паркет, циклене и лакиране на паркет (дюшеме), изчаква се да се втвърди лака от 3-7 дни, завиване на паркета(дюшемето) и латексиране на стените. В цялата схема пода е към края, но не бива да се забравя че той е най-натоварен - все пак не ходим по стените и тавана така че той заслужава специално отношение. Обикновено когато се стигне до реставриране на паркет парите вече са на привършване и се влагат най-евтините лакове и не се лакира достатъчно дебело при което износването идва дори и след година, така че помислете преди всичко за качествената направа на вашия паркет.

Тук е мястото да кажа на хората които не са имали паркет че от една страна паркета дава топлина и уют, но върху него се ходи събут. Заблуда е че има лакове които не се драскат. Разбира се, има класове на устойчивост, но това са доста абстрактни понятия които в бита се размиват, така че, който няма паркет той няма да го надраска... (нали и ние трябва да работим нещо :)).

Надявам се че съм ви бил полезен и с удоволствие ще отговоря на всички ваши въпроси.

За контакти натисни : тук